English
Skott och omställningsövningSyfte: Att skjuta från olika vinklar och avstånd – snabba skott samt att ställa om från anfall till försvar och tvärtom
Tema: Anfallsspel
Ålder: Sen, Jun, 16.
Antal spelare: 15 + 2 mv.


Beskrivning:

Organisation: 15 spelare + 2 mv. 4 små mål, 3 stora koner, många bollar samt en aktiv tränare.

Anvisningar: 2 lag spelar mot varandra på en halvplan i 9 mot 6. Gula laget anfaller i numerärt överläge och har 2 tillslag för att göra mål. Mål kan göras från alla håll. Röda laget + mv. är det försvarande laget (som är i numerärt underläge), har fritt spel och kan göra mål på alla dem 4 små målen,(se målen på kanterna av planen). Mv. skall försvara alla 3 kon målen och pendla mellan dem. Mål området får ej beträdas varken från anfallande eller försvarande laget.
Om anfallande laget lyckas göra mål och bollen är fortfarande på plan, kan dem fortsätta anfalla igen, men nästa mål för göras först när 2 spelare av det anfallande laget rört på bollen. Ifall anfallande lag gör mål och bollen är på plan men hamnar hos det röda laget, fortsätter spelet vidare med att det röda laget anfaller mot dem 4 små målen. Vid mv. räddning fortsätter spelet som vanligt.
Vid boll ute läggs en ny boll från mv./tränaren till det laget som skall ha bollen. Om bollen tillhör det röda laget, lägger tr. ny boll till dess mv. Spelet pågår i intervaller av ex. 6 min. spel med 2 min. vila, eller anpassas till den fysiska statusen laget har.
Byt 3 spelare från det anfallande laget med 3 från det försvarande, efter varje vila.

Instruktionspunkter: Se fotbolls boken.

Kommentar: Den här övningen ger hög intensitet i spelet samt enorm mycket skott. Dessutom är en perfekt övning för att träna snabba omställningar och är en av min favorit övningar.

 

Animation...mer

> Om övningsbanken


© 2008 Talentcoaching.se - Ismet Harbuzi - www.talentcoaching.se | Design: Rugovani.com